20-08-11

We hebben het weer gedaan!

Dizzy me zou dus meedoen aan zo'n duatlon. De duatlon van Halle. "Goed zot", zeiden ze me. De vooravond van het moordparcours zat ik nog achter een lekkere portie garnaalkroket, mosseltjes met friet en een ijsje met framboos en een goed glas wijn. De tafelgenoten hadden er geen goed oog op dat ik het zou halen. En op den duur dacht ik dat ook. Gisteren - the day - rond een uur of drie op het werk kreeg ik het effe zitten. Twijfels, zenuwen, en "ik ben inderdaad niet goed wijs". En dan die pasta met suiker die ik speciaal daarvoor had gemaakt maar niet te vreten was. 

Tja, we (Leen en ik) hadden er ons voor gesmeten, en ook net iets te veel reclame gemaakt... er was geen weg terug. Na 6 maanden in de fietsclub en 3 maanden af en toe gaan lopen is een mens eigenlijk nog niet 'echt' voorbereid. En we zijn dus allebei met een ik-moet-kakken gevoel richting inschrijvingen Duatlon Halle gegaan. En dan ter plaatse, al die deelnemers met een sérieux aan het opwarmen, en wij, als patattenzakjes, wachtend op de start - we gingen ons toch nog niet moe maken voor het startschot werd gegeven ... En ook daar werden de wenkbrauwen gefronst, toen de motard van dienst vernam hoe goed we wel niet getraind waren. Maar kom! Al die stress voor niks! We hebben het gedaan, we hebben hem uitgelopen, en hebben ons gewoon geamuseerd. We hebben er zelfs een goed doel aan gekoppeld. RUNFORFOREST. Lopen voor de aanplant van bomen (check Vereniging Bos in Vlaanderen). Meteen goed voor een heel pak sponsors en joelende supporters - waaronder onze fietsclub draisineken - op het terrein. Tof!

Oké, misschien had ik iets voor de dizzy soort kunnen doen, maar wat kan de medische wereld nu gaan aanvangen met 250 - 300 euro? Goed voor een andere keer, als we het wat beter voorbereid hebben. We hebben dus gelopen voor bomen. Bomen in Noord-Ethiopië. En we hebben hem uitgelopen. 3.6 km lopen, 32.8 km fietsen en 2.2 km lopen, en dat binnen een tijdspanne van 2 uur. 250 deelnemers, waarvan 35 vrouwen. Ik heb het gehaald, op 1u56'44", goed voor de 219de plaats, of de 22ste van de 35 vrouwen. Voor iemand die 15 jaar niet meer aan sport had gedaan, niet slecht!! Ons Leentje deed het nog een pak beter: 1u45'...", goed voor plaats 202!

En ook dat is al afgesproken: er komt een volgende keer, voor bomen in het Pajottenland!

En ja, intussen stond Dizzy me nog in enkele blaadjes.

artikel huisarts.jpg

In maart in De Huisarts,

 

in augustus in Gezond Thuis.

Dus toch nog een beetje indirect aan goeie doelen gedaan wat de dizzy soort betreft, want via deze weg is toch weer het hele huisartsenpubliek en de sector van de thuiszorg bereikt! En dat zijn diegenen die we moeten hebben. Hopelijk zijn ze wakker gemaakt!

13:18 Gepost door dizzyme | Permalink | Commentaren (0) | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.