10-09-10

WAT STAAT ER OP MIJN ACHTERFLAP?

Misschien leest dit iets makkelijker: DE ACHTERFLAP:

Tania kampte 15 jaren met evenwichtsstoornissen. Pas in oktober 2008 geraakte ze na een operatieve ingreep van haar aandoening verlost. Dit boek vertelt over de dagelijkse problemen, de vragen en angsten die de aandoening met zich meebrengt. Het geeft ook een beeld van de lange zoektocht naar de juiste diagnose en van de overwegingen die haar deden besluiten om een operatie te ondergaan. Tania vertelt haar verhaal heel direct en... zonder franjes. Enkele lotgenoten delen hun persoonlijke ervaringen.
Omdat er een hoge nood is aan correcte informatie omtrent de problematiek, overtuigde ze diverse medische en wetenschappelijke specialisten uit België en Nederland om hun bijdrage te leveren, elk vanuit een eigen invalshoek. Met prof. dr. Floris Wuyts als co-auteur is dit boek een waardevol wetenschappelijk document geworden, met aandacht voor de meest recente bevindingen.

Tania Stadsbader, 40 jaar, is een ex-BPPV-patiënt. Ze is gehuwd, heeft 3 kinderen, is licentiaat in de communicatiewetenschappen en werkzaam als marketing- en communicatiespecialiste. Schrijven is haar tweede natuur.

Co-auteur Prof. dr. Floris Wuyts is hoogleraar fysica aan de Universiteit Antwerpen (UA) en doceert eveneens aan het University College in London. Hij staat aan het hoofd van “AUREA”, het Antwerps Universitair Research centrum voor Evenwicht en Aerospace, een onderzoekslabo ingebed in de dienst Neus, Keel en Oren van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Zijn team trekt regelmatig naar Sterrenstad om er, in opdracht van de ESA, experimenten uit te voeren op astronauten na hun verblijf in de ruimte, zoals Frank De Winne in 2009. Hij was expert in het radioprogramma “Jongens en Wetenschap” en het televisieprogramma “Hoe? Zo!”.

Prof. dr. Paul Van de Heyning is Decaan van de Faculteit Geneeskunde aan de UA. Hij is Neus, Keel, Oor arts en diensthoofd van Hoofd-hals heelkunde & Revalidatie Gehoor-, Stem-, Spraak-, Taalpathologie van het UZA.
Prof. dr. Herman Kingma is diensthoofd van de functieafdeling Vestibulologie, afdeling KNO, van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. In dit boek komen tenslotte ook artsen van Duizeligheidscentrum Apeldoorn, manueel therapeut Roel Bruylandt en kinesitherapeut Luc Goosens aan bod.

19:22 Gepost door dizzyme | Permalink | Commentaren (0) | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.