03-03-10

IN DE KIJKER

Dan dacht ik eens wat te dimmen. Belandt mijn blog net NU in de kijker. Dat wordt verplichte compensatie voor mijn eerdere bladvulling van vandaag. Dus hier wat samenvattende reclame voor mezelf:

"Hoe maak ik mezelf ziek." Ze tikken het in op google en zo belanden ze hier: op dizzyme.be. Stel je voor. Daar hoef je toch geen truucjes voor. Als je lang genoeg blijft pruimen, dan lukt het wel vanzelf. Daarvoor heb je mij niet nodig... 

Nee, deze blog dient een heel ander doel... Niet het doktersbriefje. Wel een sprankeltje hoop, voor jou of je gebuur. Dus lees vooral verder, en beslis dan wat je zal doen: me bij je favorieten zetten of laan uit sturen met mijn "hoger doel":

Wist je dat 11% van alle vrouwen en 4% van de mannen ooit te maken krijgt met evenwichtsproblemen? Bangelijk die cijfers ... en tastbaar dichtbij, niet? Als jij niet de gelukkige bent dan vroeg of laat misschien wel je gebuur. En hou je vast. Deze kwaal is er één van de categorie KUT. Ja, zo mag ik het wel stellen: absolute KUT. Hoe erg het je ook van je voetstuk brengt... er is weinig begrip... je ziet er toch OK uit?... het zal wel tussen je oren zitten!... of wie weet kamp je met een alcoholprobleem?!?! En voilà, zo beland je in de categorie "roddel" en ze sturen je naar huis met de wijze raad "leer er mee leven". En nu jij!

Niets is minder waar. Er valt echt wel iets te beginnen. Alleen moet je wel de weg vinden. En mijn scenario - jawel, 15  jaar - ga je toch niet overdoen? Akkoord? OK dan, welkom op deze blog. En veel leesgenot, mocht je je laten verleiden door het boek dat binnenkort  verschijnt.

De blog: heel simpel. De eerste week van mijn archief vertelt je mijn verhaal. De samenvatting van goed 2/5 van mijn leven, 't is te zeggen 15 jaar zoeken. Wat daarna komt is mijn post-operatie dagboek en 17 maand info die ik heb bijeengesprokkeld. De tags wijzen je de weg. Al wat je maar wil. Doorkliks naar de betere infobronnen en interessante reacties van andere dizzy gevallen.

Het boek: meer dan zomaar herkauwde kost. De neerslag van deze blog, ja, maar eindelijk gestructureerd, gefundeerd en medisch onderbouwd. En gevalideerd door de strafste koppen, gespecialiseerd in levens uit balans. Profs en kine's die dus dagelijks te maken krijgen met de dizzy patiënt. Hou het dus in het oog. Want binnenkort ligt het in het rek.

Twee voetjes om op te staan.
DIZZYME.
Leven met evenwichtstoornissen.

Tja, misschien doe ik het zelfs voor mijn EGO. Maar ook dat is best OK, zolang dat boek maar al die flauwe fabeltjes omtrent dizzy patiënten weerlegt en zoveel mogelijk mensen bereikt en steunt, zij die het nodig hebben.

Wat mag je verwachten? 

Mijn persoonlijk verhaal, dat een gezicht geeft aan de kwaal en inzicht geeft in wat het aanricht met - de psychologie van - een mens. Een gestoffeerd medisch “compendium” omtrent evenwichtstoornissen, uiteraard vertaald naar begrijpbare kost, en elk moeilijk woord van a tot z verklaard. Profs vertellen onder andere waarom en hoe een ruimtevaarder als  Frank De Winne ons, dizzy patiënten, onrechtstreeks helpt. De kine legt uit waartoe al die circusoefeningen moeten dienen. De manuele therapeut verrast ons met zijn aanpak. En zo komen we tot een multidisciplinaire kijk. Lotgenoten getuigen  hoe zij de kwaal beleven. En sex bij evenwichtstoornissen, tja... sex, ook daar had ik graag over doorgeboomd. Ware het niet dat het verdomd moeilijk is om jullie daarover aan de praat te krijgen. En dat terwijl sex zo goed verkoopt...

Laatste kans...
En ik ga ondertussen verder dimmen.

Heeft deze info je geholpen?
Help deze verspreiden via 
deze én deze internetgroepen!

20:45 Gepost door dizzyme in gezondheid | Permalink | Commentaren (6) | Tags: boek, blog in de kijker, evenwichtstoornis | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print

Commentaren

... Eindelijk nog eens kunnen bijlezen hier! Wow ... ik ben onder de indruk ... ik ben alvast heel benieuwd naar het eindresultaat! Ongelofelijk waar je de energie blijft halen tussen virusjes, familie en werk in!

Gepost door: flupque | 10-03-10

Hallo ik ben 38 jaar bij begon alles in maart werdt wakker op morgen de wereld draaide paniek erg naar de spoed gegaan ben daar een week geweest geen medicatie o is een virus zal wel weggaan dat stom draaien heetf 9maanden geweest en dan op een dag niets meer 3weken heh ok mij super gevoeld nu 2dagen terug ik draai mij in mijn bed links onee het is terug ben het zo beu als ik lig erg bij stappen gaat het nog niemand begrijp mij mijn eigen man ook niet ze zeggen. A ja ga naar de dokter maar ik durf niet ben bang voor evenwichttesten mijn neuroloog zij in maart je gaat er niet van dood ben blij dat ik uw site heb gevonden jullie begijpen mij denk ik iemand tips voor mij voel mij zo alleen op mijn molen

Gepost door: Julien nathalie | 20-12-11

sorry voor de late reactie, tegenwoordig ben ik niet meer zo actief op de blog (want ik ben intussen 3 jaar genezen). De eerste stap is echt die evenwichtstesten hoor. Pas daarna kan men je verder helpen. en zonder dat blijf je inderdaad alleen op je molen. In mijn linker kolom geef ik het adres prijs waar ik op consultatie ging en werd geholpen. Succes!

Gepost door: tania | 20-01-12

Hallo hier ben ik terug ondertussen naar de nko geweest die dacht dat het een tumor was op mri niets oef volgende stap evenwichtstest zie dat wel niet zitten we zien wel groetjes nathalie

Gepost door: Julien nathalie | 21-01-12

Een chance hè Nathalie...
Dat dachten ze bij mij trouwens eerst ook.

Maar eigenlijk om iedereen hier gerust te stellen: het is wel de gangbare manier van onderzoeken: ze starten EERST met UITSLUITING van het slechtste (zoals een tumor). Als het dat zou zijn (want het geeft toch gelijkaardige symptomen) zijn ze er best zo snel mogelijk bij. Maar men is niet altijd even subtiel in het communiceren daarvan. Men zou eigenlijk de patiënt, zolang men niet zeker is, moeten uitleggen dat het behoort tot de gangbare manier van uitsluiten. Ook via uitsluiting van andere familaire kwalen komt men steeds tot minder opties (van wat het nu wel kan zijn) en kan men steeds gerichter verder zoeken en testen, tot men finaal tot de diagnose komt.

Allez, nog een beetje geduld dus...

Gepost door: Tania | 22-01-12

Bedankt voor uw steun tania ondertussen na al mijn super stress voor niets ben ik aan de beterhand zomaar ben zo blij dat ik niet meer draai durf nog niet te blij te zijn ben bang dat het terugkom is toch iets raar he hoe ist het met u groetjes nathalie tot binnekort

Gepost door: Julien nathalie | 21-02-12

De commentaren zijn gesloten.