14-02-10

YOU GOT MAIL

"You got mail", zei mijn inbox deze morgen, en ik kreeg zomaar voor niks een getuigenis cadeau. Ik denk dat we één van de voorbije dagen (voor alle duidelijkheid, IK ben niet opnieuw dizzy...) haast naast elkaar op de tafel moeten hebben gelegen. Enkel gescheiden door een dikke muur, maar behandeld door dezelfde magische handen. Die van Roel.

Nee, dit is geen verdoken reclame, maar gewoon een getuigenis over hoe manuele therapie soms het verschil kan maken bij bepaalde soorten dizzy gevallen. Die met hardnekkig lastige nekken. Zoals bij Gracienne, om te beginnen. Maar ik ga haar post niet onnodig rekken en laat Gracienne gewoon zelf aan het woord:

Beste Tania,

Via mijn kinesitherapeut, manueel therapeut Roel, kreeg ik uw website door. Met veel belangstelling heb ik uw bevindingen gelezen i.v.m. de mogelijke ongemakken bij een storing van het evenwichtsorgaan.

 Eind vorig jaar kreeg ik ook enorm te kampen met duizeligheid die gepaard ging met misselijkheid en alle mogelijke ongemakken van dien.

Ik hoef je zeker niet te beschrijven hoe ik mij voelde wanneer ik ging winkelen of in drukke ruimtes vertoefde. Het beste gevoel had ik door in de zetel of bed te liggen zonder mij te bewegen. Elke beweging was mij teveel.

De dokter constateerde aanvankelijk een veel te lage bloeddruk. Dit ging gepaard met hoofdpijn en nekklachten.

Met medicatie kwam mijn bloeddruk in orde maar de duizeligheid en misselijkheid bleef. Door bepaalde bewegingen uit te voeren werd er positieduizeligheid vastgesteld; storing van het evenwichtsorgaan ( linkerzijde)

Gezien ik ook last had van hoofdpijn, nekpijn met uitstraling naar schouder en arm (linkerzijde ) werd ik doorverwezen naar de kinesitherapeut.

Eerst probeerde Roel mij te helpen door mij op een bepaalde manier te manoeuvreren, net zo lang tot de kristalletjes in de utriculus opnieuw hun oorspronkelijke plaats innamen. Hij liet zich daarbij leiden door de reactie van mijn oogbewegingen. Deze behandeling hielp mij een beetje.

De spectaculaire verbetering kwam er toen Roel mij via manuele therapie ging behandelen.

Na een eerste behandeling voelde ik mij werkelijk als herboren.

Tijdens de behandeling werd een bepaalde spier (links in de nek = verbinding evenwichtsorgaan) op een rustige manier bewogen, binnen de normale bewegingsgrenzen van de spier (mobilisatie). Deze behandeling werd aangevuld met een gedoseerde impulstechniek (naaldjes). Volgens mijn ervaring was de manuele therapie bij mij zeker de ideale manier om mijn duizeligheid een halt toe te roepen, mijn spieren los te maken en mij van een zeurende pijn en ongemak te verlossen.

Roel zoekt, als manueel therapeut, bij mij in mijn lichaam naar de oorzaak van mogelijke omkeerbare gebreken en biedt mij een doeltreffende manuele behandeling op maat.

Het was mij een genoegen om mijn positieve ervaring aangaande manuele therapie langs deze weg kenbaar te kunnen maken.

Vriendelijke groeten,

Gracienne

Heeft deze info je geholpen?
Help deze verspreiden via 
deze én deze internetgroepen!

De commentaren zijn gesloten.