13-01-10

TIP omtrent tinnitus

Het evenwichtsorgaan (vestibulum) is verbonden met alle spieren van het lichaam en stuurt behalve ons evenwicht ook onze lichaamshouding, psychische houding en motoriek. Het is tevens verantwoordelijk voor het lichaamsbeeld, lichaamsbewustzijn en onze oriëntatie in tijd en ruimte. Alle willekeurige en onwillekeurige bewegingen, spiertonus, spanningen in het lichaam, verkramping of ontspanning en motoriek: alles wordt door het oor geregistreerd, gereguleerd en gecoördineerd.
Zeeziek zijn, hoogtevrees hebben, het heeft allemaal met dit orgaan te maken.

Het oor is het orgaan met de meeste zenuwverbindingen in het lichaam.

Dat en nog meer, oa ook de Tomatis-luistertraining, die ook nuttig blijkt te zijn voor mensen met oorsuizingen (tinnitus), kan je hier lezen.

Heeft deze info je geholpen?
Help deze verspreiden via 
deze én deze internetgroepen!

10:32 Gepost door dizzyme in gezondheid | Permalink | Commentaren (8) | Tags: informatie, tinnitus, oorsuizen | |  del.icio.us | | Digg! Digg |  Facebook | |  Print

Commentaren

Tinnitus genezen Beste,

Als tinnitus ongelukkige was ik na enkele jaren alle klassieke en alternatieve methoden kotsbeu. Zoals iedereen, met oorfluiten, begon de zoektocht naar genezing met de klassieke geneeskunde bij KNO geneesheren en huisartsen. Na de nodige klinische testen en voorgeschreven reeksen van anti-depressiva, bloedverdunners en anti-epileptica ging ik de alternatieve toer op.
Oorkaarsen, acupunctuur, chiropractie, osteopathie, voetzool-reflexologie, shiatsu, tai chi, qigong, electro-therapie, enz……
Ook de hierbij voorgeschreven vitaminen en voedingssupplementen kwamen na een jaar mijn strot uit.
Het volledige circus, varieté en cabaret heb ik meegemaakt.

Als herborist ben ik dan maar gestart met een eigen tinctuur. Ik heb in mijn leven al vele tincturen gemaakt, maar deze keer moest het ontwerp direct gericht zijn op oorsuizen. Aldus onstond er na veel experimenteren (op mijzelf, het beste proefkonijn ) een complexe tinctuur van diverse kruiden en zaden. Een compositie van planten waarvan sommige ook al in de oudheid en de middeleeuwen een zeer vermaard middel waren tegen oorsuizen. Jawel, oorsuizingen is niet alleen van deze tijd.

En, wonder boven wonder, mijn tinnitus is al voor ongeveer 80% genezen. Met het laatste recept had ik na één week al resultaat. Na vijf dagen kreeg ik blackouts; perioden waarbij geen aandacht meer werd geschonken aan de fluittoon.
Een nieuw leven en een nieuwe wereld ging voor mij open. Na enkele weken was de hevige fluitketel al vervangen door een licht gesis. Ik weet dat volledige genezing uitgesloten is, maar zoals het licht geruis er nu is kan ik met een gerust hart verder leven.

De tinctuur heeft één klein nadeel. Gedurende de laatste maanden ben ik enkele kilo’s aangekomen. Dit vindt m.i. zijn oorzaak enerzijds door een betere spijsvertering en anderzijds door de reinigende werking van lever, gal en nieren.

Ik hou u op de hoogte van de verdere ontwikkeling want de moed geef ik, kost wat kost, nooit maar dan ook nooit op.


Hendriks

Gepost door: Hendriks | 19-03-10

Bedankt voor je reactie.
Gisteren bij "Ook getest op mensen" had men het hier ook over. Volgens de dokter helpt het ook om zeegeluiden af te spelen, dat verdringt een beetje het geluid van het oorsuizen. Er was ook een hele uitleg van ons brein dat dit zelf produceert als compensatie van bv de stilte nadat je in lawaai hebt vertoefd.

Gepost door: tania | 19-03-10

Waar kan ik je tinctuur even proberen?
Zit ook met tinnitus en overgevoelige oren, graag zou ik jou raad even opvolgen, kan dat? ?

alvast bedankt,

Thijs

Gepost door: Thijs | 04-07-10

Beste, ik zit zit al +-3 jaar met mijn tinnitus probleem. Ik ben 68 j. Volgens alle dokters, een ouderdoms probleem.Op de moment behelp ik me
met een Sony Ericsson MW600 met oortjes(radio)
Dat maskeerd , maar zeker niet volledig.Ik zit te wachten op uw compositie van planten en kruiden.
Is daar een prijs aan verbonden ? OK ! Laat mijn dan aub iets weten.
Viendelijke groeten, Harry Cools

Gepost door: Harry Cools | 27-07-10

Beste,met mijn tinnitus probleem heb ik al verschillende dokters bezocht, steeds het zelfde,
een ouderdomsverschijnsel,(ik ben 68) Momenteel
behelp ik me met een Sony Ericsson MW600 met oortjes (Radio) Dat maskeerd maar zeker niet volledig. Ik zit te wachten op uw kruiden en zaden compositie. Als daar een prijs aan vasthangd,OK.
Laat mij dan aub vlug iets weten.
Vriendelijke groeten, Harry Cools

Gepost door: Harry Cools | 27-07-10

Beste, ik zit zit al +-3 jaar met mijn tinnitus probleem. Ik ben 68 j. Volgens alle dokters, een ouderdoms probleem.Op de moment behelp ik me
met een Sony Ericsson MW600 met oortjes(radio)
Dat maskeerd , maar zeker niet volledig.Ik zit te wachten op uw compositie van planten en kruiden.
Is daar een prijs aan verbonden ? OK ! Laat mijn dan aub iets weten.
Viendelijke groeten, Harry Cools

Gepost door: Harry Cools | 27-07-10

Geloof niet in de praatjes van "Hendriks" dit is een oplichter/kwakzalver. Zoek voor de gein eens een deel van zijn bericht op en je ziet dat hij dit bericht al op tientallen websites heeft rondgespammed.

Niet intrappen mensen.

Gepost door: Daan | 11-08-10

Beste Daan,

Bedankt voor je reactie. Ik heb de bewuste passage idd 6 x terug gevonden. Bij deze: ik ben enkel de schrijver vd postjes en reacties blijven de verantwoordelijkheid van diegenen die reageren. Voor iedereen die dus naar mij een bericht stuurt met vragen omtrent die tinctuur, ik kan jullie hiermee niet helpen. Ik kan enkel helpen met info omtrent de klassieke behandelingen. En dan nog: ik ben geen arts en geef enkel info waar ik kan, als doorgeefluik, omdat ik zelf jaren duizelig ben geweest (tinnitus heb ik zelf nooit gehad maar besprak ik kort als aanverwante kwaal). Niet als dokter dus. Niet als alternatieve. Gewoon vanuit mijn ervaring en omdat ik heel wat heb verzameld in mijn zoektocht naar de juiste behandeling.

Voor diegenen op wiens reactie ik de laatste weken niet heb kunnen reageren. Sorry, maar skynet heeft het me, met al die nieuwe grillen hier, quasi onmogelijk gemaakt. Ook om nog verder te bloggen. Nog even geduld dus voor het boek.

Dank je nog es Daan.

Gepost door: tania | 12-08-10

De commentaren zijn gesloten.